Blog

5 najpogostejših napak, ki jih ljudje delajo, ko se zaposlijo

Ste že slišali za izraz »karierni samomor«? To slišimo najpogosteje, ko nekdo po nepotrebnem jezika nadrejenenu. Ali pa se neprimerno vede na delovnem mestu. Nekateri ljudje imajo »težko osebnost«. In z ljudmi, ki imajo težko osebnost ni prijetno delati. In katere napake delajo ljudje s »težko osebnostjo«, ko se zaposlijo?


1.              Sem boljši od vas. Ne glede na to koliko znanja imate in kako obvladate določene veščine, bodite skromni in se ne hvalite pred sodelavci. Če jim boste dajali občutek, da ste »boljši od sodelavcev«, so vaše družabne in socialne veščine na zelo nizki ravni in ste na dobri poti, da naredite karierni samomor.

 

Četudi vas je delodajalec našel preko agencije za iskanje kadrov in so vas zaposlili zaradi vaših specifičnih znanj, še vedno se obnašajte dostojno in se ne bahajte. Zaposleni ste zato, da prispevate, ne zato, da rušite. Ste novi zaposleni, ne poznate »terena« in kulture podjetja. Potrebujete prijatelje, zato si po nepotrebnem ne ustvarjate sovražnikov.

 

Ne mislite, da so vas zaposlili zato, da jim boste pokazali kako se kaj naredi. Zaposleni ste zato, da ustvarite vzdušje sodelovanja in če vas ne novi sodevci ne bodo marali, sodelovanja ne bo. In vi boste na dobri poti kariernega samomora.

 

2.              Neprestano primerjanje prejšnjega delodajalca z zdajšnjim. Kaj ni nadežno, ko se novi zaposleni nenehno baha kako je bil njegov prejšnji delodajalec boljši, bolj učinkovit, bolj napreden, ipd? Vam ne gre na živce? »Če je bilo prejšnje podjetje toliko boljše od našega, zakaj si pa zamenjal službo?« si mislite. »Zakaj ne greš raje nazaj, če je tam vse tako bolje?«

 

Pri novih zaposlenih, ki so prišli od drugega podjetja je ena najboj pogostih izjav: »Pri XY d.o.o. smo pa to naredili tako in tako, kar je mnogo hitreje in učinkoviteje, kot tukaj.«

 

Poskusite razumeti, da so v novem podjetju zaposleni navajeni delati določene postopke na določen način, pravilno ali napačno, zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Če menite, da poznate boljši način, poiščite korekten način, da to predlagate. Ko predlagate novitete, bodite vljudni, prijazni in razumevajoči. Ljudje se bojijo sprememb. Primerjave s prejšnjim delodajalcem bodo zgolj povzročile slabo voljo.

 

3. Pričakovanje spoštovanja in zaupanja. Spoštovanje si, kot novi zaposleni, morate šele pridobiti. Zaupanje pa si boste prav tako pridobili šele po določenem času, ko boste svoje delo dobro opravljali. V novem podjetju ste novi in spoštovanje in zaupanje si morate šele zaslužiti. Ne glede na to kako zelo so vas cenili pri prejšnjem delodajalcu, tu ste novi, začnete (ponovno) s praznim listom papirja.

 

4. Nesramnost. Če ste nesramni, boste povsod nepriljubljeni. Še bolj butasto potezo pa delate, če ste nesramni na novem delovnem mestu pri novem delodajalcu. Nesramnost vodi do ekspresnega prenehanja delovnega razmerja.

 

Ne glede na to kakšen strokovnjak ste ali kako uveljavljeni ste v svoji branži, do novih sodelavcev bodite prijazni in uvidevni. Sodelavcem ne dajajte občutka, da delate samo vi, ostali pa si cele dneve vrtajo po nosu. 

Ste že slišali izjavo: »Sem tukaj zato, da delam, ne zato, da sem priljubljen«. Res je, da so ljudje na vodilnih delovnih mestih plačani zato, da delajo rezultate in ne za to, da so priljubljeni, a to še ne pomeni, da so lahko nesramni. Treba je doseči planirane rezultate, vsekakor, a s pozitivno motivacijo, na kulturen in prijazen način do sodelavcev,

 

5. Neupoštevanje organizacijske kulture in običajev. Vsako podjetje ima svojo organizacijsko kulturo in notranjo dinamiko. Ignoriranje načinov dela in delovanja v novem podjetju vodi do hitrega kariernega samomora. Naučite se običajev in načinov dela v novem podjetju in to hitro!


Deli prispevek