Blog

Presenečenje za vse šefe - nihče ne ljubi svojega šefa

Presenečenje, presenečenje za vse, ki ste na vodilnih delovnih mestih! Nihče, prav nihče ne ljudi svojega šefa! Še posebej ne, če se šef zadev loteva napačno.


Učinkovit in dober vodja potrebuje in želi zaupanje in spoštovanje od svojih sodelavcev. Veliko nadrejenih pa dela napako, ko od podrejenih pričakujejo ljubezen in oboževanje ter pretirano predanost.

Ne glede na to kako zabavno naredite delovno okolje ali kako globoko ste vpleteni v življenja svojih podrejenih, dejstvo še vedno ostaja, da nihče ne obožuje svojega šefa. In ga tudi noče oboževati.

Vaši sodelavci želijo vodjo, ki je pošten, pameten in ki jih zna motivirati. Ne želijo dive ali zvezde. Če v svojem življenju potrebujete več ljubezni, je ne pričakujte na delovnem mestu. Če si želite ljubezni in oboževanja, potem bo bolj produtivno, da več časa posvetite svoji družini in prijateljem - oni so tisti, ki vas bodo imeli radi. Če svoje podrejene želite preoblikovati v svojo družino, vas zato ne bodo bolj spoštovali, ravno obratno, zamerili vam bodo. Sodelavcem pomagajte pri tem, da bodo ljubili svoje delo, ne svojega šefa.

Nekaj napak slabih šefov:

1. Neprimerna komunikacija s sodelavci - uporaba grdih besed, loputanje z vrati, vreščanje
2. Uporaba žaljivk
3. Pričakovanje oboževanja in osebne predanosti ter ljubezni
4. Previsoka pričakovanja
5. Pričakovanja, da so vaši sodelavci vaša družina

Kaj menite, da bi rekli vaši sodelavci, ste dober ali slab šef? Namig: če mislite, da vas obožujejo, ste v zmoti.

Deli prispevek