Blog

Za odličen pristop k stranki naredite tole

Ste že kdaj poskušali kontaktirati neko podjetje in ste bili 16. v čakalni vrsti? Ali pa nihče ni dvignil telefona? Ali pa ste celo uspeli govoriti s kom, a vas je pogovor s to osebo samo še bolj potrl? Če svojim strankam želite nuditi odlično storitev, potem naredite naslednje:


1. Osredotočite se na stranko - ustvarjajte lepe spomine
Pomislite kako bi vi želeli, da bi se obnašali do vas in komunicirali z vami. Osnova dobrih odnosv s stranko je, da komunicirate in delujete na tak način, da za stranko ustvarjate dobre in lepe spomine. Lepi spomini povzročijo ne samo to, da se stranka vrne, temveč da pripelje še druge stranke.

2. Ne branite se
Pred stranko ne poskušajte zmanjšati ali skriti lastnih napak. Če se nekaj zamešali, če ste napravili napako - priznajte, stranki se opravičite, nakaj ji ponudite v opravičilo in zraven komunicirajte z nasmehom. Presenečeni boste kako uspešna je ta strategija kadarkoli napravite napako. Če boste pri napakah tako ravnali boste presenečeni koliko strank se bo nenehno vračalo. Nihče med nami ni popoln in vsi delamo napake - stranke se s tem z lahkoto poistovetijo.

3. Popravite svoje napake
Najprej si jih priznajte, potem pa jih nemudoma popravite. Potrudite se, da iste napake ne ponavljate.

Deli prispevek