Blog

Vodenje zaposlitvenih razgovorov

Mnogim ne-kadrovnikom vodenje zaposlitvenih razgovorov predstavlja izziv. Kaj kandidate vprašati? Kako se obnašati? Kako regairati? Koga izbrati in koga ne? Kako ravnati, če menite, da kandidat zagotovo ni pravi? In kako ravnati, če menite, da je? Ga lahko vprašate, če se vam lahko pridruži jutri?


Mnogim, ki jim vodenje zaposlitvenih razgovorov ni služba, kot je nam rekruterjem, je vodenje zaposlitvenih razgovorov težak in naporen proces. Ne veste kaj vprašati? Kako reagirati?

Zaposlitveni razgovori za specialistična delovna mesta naj trajajo od 20 do 30 minut, za vodilna delovna mesta pa okoli 1 ure. Ne več. Razgovorov naj bo največ 3, za vodilna delovna mesta največ 4.

Mnogi, ki vodenja razgovorov niso vešči svoje frustracije s tem postopkom pokažejo tako, da imajo predolge in preveč razgovorov z enim in istim kandidatom. Pri eni izmed strank smo pred kratkim zasledili, da so z enim izmed kandidatom za vodilno delovno mesto imeli več kot 7 razgovorov, vključno z dvema obrokoma. Nismo bili presenečeni, ko je kandidat njihovo ponudbo zavrnil.

Eno izmed nestandardnih vprašanj, ki lahko vprašate kandidata je "Ste najboljši na svojem delovnem mestu?"

Če kandidat odgovori pozitivno, da zaposlitve. Če odgovori, da ne ve ali da ni prepričan, potem ga vprašajte kdo pa je? In zaposlite tega ;).

Deli prispevek